In de omgeving van Las Vegas

Las Vegas wordt gezien als een drukke oase in de woestijn van Nevada. Het is echter niet zo dat er in de buurt van Las Vegas helemaal niets te zien en te doen is. Nee, sterker nog: er is in de omgeving van Las Vegas redelijk wat te ontdekken wat meer dan de moeite waard is.

Enkele topbezienswaardigheden van de Verenigde Staten zijn vanuit Las Vegas door middel van excursies te bezoeken. Denk hierbij onder andere aan de indrukwekkende Grand Canyon en het Death Valley National Park. Op deze pagina laten we de meest interessante uitstapjes in de buurt van Las Vegas zien.Death Valley National Park

Sinds 1994 mag de Death Valley zich officieel tot nationaal park benoemen. Death Valley National Park heeft zijn naam te danken aan de vele naar goud zoekende immigranten die de vallei over staken en verdwaalden. Het droge klimaat zoals die zich in Death Valley voordoet heeft het landschap tot een woestijngebied getransformeerd. De vele omliggende bergen zorgen voor een prachtig kader waarin zandduinen, rotsen en vlaktes kenmerkend zijn. Onder de bezienswaardigheden van Death Valley National Park bevinden zich de zoutvlakte die Badwater wordt genoemd, Furnace Creek waar de Timbisha indianen zich lange tijd gevestigd hebben, Dante’s View uitkijkpunt, Mesquite Flat Sand Dunes en Death Valley Scotty Historic District. Eén van de mooiste uitkijkpunten is te vinden bij Zabriskie Point. Het behoort tevens tot één van de heetste plekken op aarde.

Meer info over Death Valley

Death Valley National Park

Hoover Dam

In het jaar 1930 werden de werkzaamheden gestart van een zes jaar duren project die nu bekend staat als de Hoover Dam. De Dam werd ontwikkeld om de toestroom van het smeltwater uit de Rocky Mountains gecontroleerd te kunnen verwerken. Het project werd bedacht door de toenmalige minister van handel, Herbert Hoover, die later president van de Verenigde Staten zou worden. Zijn idee over het opwekken van stroom in de Hoover Dam heeft geresulteerd in de daadwerkelijke uitvoering zoals wij die vandaag kunnen bewonderen. Behalve miljoenen dollars heeft de aanleg van Hoover Dam ook vele levens geëist. De werknemers raakten regelmatig oververhit door de hoge temperaturen in de tunnels of door de slecht omstandigheden waarin zij en hun gezinnen daar leefden. Inmiddels is de Hoover Dam een bezienswaardigheid die dagelijks vele bezoekers trekt. Hierom is omstreeks 2005 een speciale boogbrug over de Colorado gebouwd, de Mike O’Callaghan-Pat Tillman Memorial Bridge. Vanaf deze brug, die vernoemd is naar een gouverneur in Nevada en een American football speler, heb je een bijzonder mooi uitzicht op de Hoover Dam en de omgeving.

Hoover Dam

Grand Canyon

Het noordelijke deel van de Amerikaanse staat Arizona wordt gekenmerkt door de Grand Canyon. De bergformaties en diepe kloven zijn een erfenis van miljoenen jaren geleden. Regen, wind en de stroming van de Colorado rivier hebben erosie veroorzaakt, wat geresulteerd heeft in schitterende vormen, kleuren en schaduwspellen. Met name tijdens het opkomen en ondergaan van de zon komt de Grand Canyon in al haar pracht tot leven. De kleuren zoals je die dan kunt ervaren, zullen voor altijd in je geheugen worden opgeslagen. De Grand Canyon is zo’n vier-honderd-zes-en-veertig kilometer lang, negen-en-twintig kilometer breed en anderhalve kilometer hoog. De Grand Canyon is erg geliefd onder natuurliefhebbers, wandelaars en klimmers. Maar het gebied leent zich uiteraard voor meer doeleinden. In het bezoekerscentrum is alle informatie over de verschillende mogelijkheden voor handen.

Meer info over Grand Canyon NP

Grand Canyon

Lake Mead

Het kunstmatige meer Lake Mead bevindt zich ten zuidoosten van Las Vegas. Het meer is eigenlijk door de aanleg van de Hoover Dam ontstaan en vervult sindsdien een recreatieve bestemming. Liefhebbers kunnen in, op en aan Lake Mead genieten van verschillende watersporten, zonnebaden, zwemmen, vissen en wandelen. Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om te kamperen. Het Lake Mead bezoekerscentrum heeft uiteenlopende informatie voor je klaar liggen.

Meer info over Lake Mead

Route 66

Een deel van de historische Route 66 ligt op de route van de Grand Canyon naar Las Vegas. Deze rit is ongeveer vier-honderd-zestig kilometer lang. Het deel wat op Route 66 ligt begint bij Seligman en eindigt honderd-twee-en-veertig kilometer verderop in Kingman. De route voert je langs verschillende bezienswaardigheden, waaronder Grand Canyon Caverns, het Hualapai indianen centrum, Keepers of the Wild Nature Park, Kozy Corner Trailer Park Signs, enkele dorpjes en vooral heel veel open vlaktes.

Meer info over Route 66

Route 66

Valley of Fire

Op een klein uurtje rijden van Las Vegas heb je de mogelijkheid tot het bezoeken van Valley of Fire State Park. Dit park in Nevada is bekend om de roodkleurige rotsformaties die prachtig afsteken tegen de doorgaans blauwe lucht. De roodkleurige Aztec steensoort wordt afgewisseld met grijze en licht beige kleurig kalksteen, wat een prachtig beeld schetst. Het Valley of Fire gebied leent zich uitzonderlijk goed voor het maken van intensieve wandelingen en klimpartijen. In de omgeving zijn meerdere campings te vinden en ook is er een bezoekerscentrum. Op verschillende plaatsen zijn er picknick gelegenheden, zoals bij Seven Sisters, Atlatl Rock, Mouse’s Tank Trailhead en The Cabins. Omdat de Valley of Fire een beschermd gebied is, is het verplicht om je niet buiten de gebaande route op te houden. Diverse plekken in de omgeving zijn van historisch, archeologisch en ecologisch belang.

Red Rock Canyon

Ten westen van Las Vegas ligt de Red Rock Canyon National Conservation Area. Dit gebied wordt veelal bezocht om de schitterende woestijnlandschappen, kleurige rotsformaties en de bescheiden flora en fauna. De ‘scenic route’, die direct na het bezoekerscentrum begint, voert je voor ongeveer 21 kilometer door de rust en wonderschone landschappen. Voor velen een welkome afwisseling op het altijd drukke stadsleven in Las Vegas. Het mooiste uitzicht heb je vanaf de hellingen bij Calico Hills en enig klimwerk vanaf Turtlehead Peak. Als je iets minder tijd over hebt, dan is de ongeveer één uur durende wandeling naar Lost Creek zeer de moeite waard.

Meer info over Red Rock Canyon

Red Rock Canyon