Winkelen in Las Vegas

Las Vegas is een winkelparadijs. Je kunt er vrijwel alles kopen wat je maar kunt bedenken en als je de outlet shopping malls bezoekt dan heb je ook nog eens zeer aantrekkelijke prijzen. Ook in de normale winkels en winkelcentra zullen er zoveel prikkels zijn om te kopen dat het je waarschijnlijk niet zal lukken om zonder aankopen weer uit Las Vegas te vertrekken. De enorme neon- en LED-reclames lokken je vanzelf naar de vele winkels en winkelcentra die de stad rijk is. Let wel goed op hoeveel je koopt, want je mag niet ongelimiteerd goederen mee terugnemen naar Nederland zonder daar belasting over te betalen.Outlet shopping in Las Vegas

Voor de beste koopjes bezoek je de zogenaamde outlet shopping malls. Opvallend is dat je in deze outletshops ook gewoon kleding, tassen, schoenen en andere producten kunt kopen die gewoon standaard in de collectie zitten. Dus geen oude troep, maar gewoon goede spullen voor weinig geld. Zeker als je op Black Friday gaat shoppen in de drie grote outletmalls die Las Vegas rijk is dan kun je extreme aanbiedingen vinden. Sommige winkels bieden op en net na Black Friday gewoon eventjes 50% korting op alles wat er in hun winkel te vinden is. Je moet dan wel vaak geduld hebben aan de kassa. Soms duurt het wel tot een uur voor je aan de beurt bent, maar dan loop je wel met flinke kortingen naar buiten.

Dit zijn de drie outlet shopping malls van Las Vegas:

Las Vegas Premium Outlets North
Dit is het populairste outlet centrum van Las Vegas. Het is te vinden aan 875 South Grand Central Parkway, ten zuidwesten van Downtown Las Vegas. Las Vegas Premium Outlets North is prima bereikbaar vanaf snelweg I-15. Parkeren doe je gratis in de bijbehorende parkeergarage. De winkels zijn dagelijks open van 9:00 tot 22:00 uur. Op zondag sluiten de winkels om 20:00 uur hun deuren. Tijdens feestdagen kunnen er afwijkende openingstijden zijn, maar zijn de winkels wel open.
Voor wie geen auto ter beschikking heeft is het handig te weten dat de blauwe route van de hop-on-hop-off bus stopt bij Las Vegas Premium Outlets North.

Las Vegas Premium Outlets North

Las Vegas Premium Outlets South
Aan de zuidkant van Las Vegas vind je het zusje van Las Vegas Premium Outlets North. Omdat deze oulet mall in het zuiden van de stad ligt heet deze Las Vegas Premium Outlets South. Hier zijn ruim 130 winkels verzameld waaronder grote namen zoals Nike, Puma, Disney, Guess, Levi’s, Boss en Samsonite. Las Vegas Premium Outlets South ligt om de hoek van de internationale luchthaven van Las Vegas en de ophaal- en inleverlocatie voor huurauto’s. Ideaal dus op weg van of naar het vliegveld. Openingstijden zijn van 9:00 tot 21:00 uur. Op zaterdag en maandag sluiten de winkels een uur later; om 22:00 uur. Op zondag gaan de deuren een uur eerder dicht: om 20:00 uur. Tijdens feestdagen kunnen er afwijkende openingstijden zijn, maar zijn de winkels wel open. Parkeren kan hier gratis op de onoverdekte parkeerterreinen. Het adres is 7400 Las Vegas Boulevard South.

Fashion Outlets of Las Vegas
De derde outlet mall van Las Vegas ligt niet in de stad zelf, maar zo’n zestig kilometer ten zuiden van Las Vegas bij snelweg I-15 net boven de grens tussen de staten California en Nevada. Het adres is 32100 Las Vegas Boulevard South en eigenlijk ligt deze mall in ’the middle of nowhere’. De Fashion Outlets of Las Vegas telt ruim 100 winkels die vooral gericht zijn op mode en accessoires. Merken zoals Nike, Skechers, Tommy Hilfiger, Banana Republic, Michael Kors en Polo Ralph Lauren hebben hier hun outlet store zitten. Parkeren is gratis en de winkels zijn van 10 tot 20 uur geopend.

Andere winkels in Las Vegas

Andere winkels in Las Vegas

Ook op het gebied van normale winkels heeft Las Vegas veel te bieden. Zo vind je in de grotere hotels vaak meerdere winkels waar je kunt shoppen en zitten er ook direct aan de Strip een ruim aantal winkels die uiteenlopen van souvenirwinkels tot aan luxe modewinkels. Daarnaast zijn er een aantal hotels, winkelcentra en winkelconcentraties die de moeite van het vermelden waard zijn. Een fraai voorbeeld hiervan is The Grand Canal Shoppes. Dit is een winkelcentrum dat helemaal in de stijl van de Italiaanse stad Venetië gebouwd is. Deze overdekte winkelbeleving is te vinden in het Venetian hotel en telt meer dan honderdzestig winkels en horecagelegenheden. Tussen de winkels door zijn kanalen aangelegd waar echte Venetiaanse gondels varen.

Om in de Italiaanse stijl te blijven: The Forum Shops at Caesars is een vergelijkbaar winkelcentrum, maar dan gevestigd in het enorme Caesars Palace complex aan de overkant van de Strip. Binnen bijna zestigduizend vierkante meter kun je winkelen in ongeveer 270 winkels en boetieks. De overdadige neoclassicistische stijl van het winkelcentrum sluit prima aan bij het aanbod van winkels. Er worden vooral luxe producten verkocht in The Forum Shops at Caesars.

Aan de zuidkant van Las Vegas, bij de kruising van de snelwegen I-15 en I-215, ligt winkelcentrum Town Square. Dit fraai aangelegde winkelcentrum telt een groot aantal winkels inclusief een Apple Store, uiteenlopende eetgelegenheden en een achttien zalen tellende bioscoop. Het adres van dit attractieve winkelcentrum is 6605 Las Vegas Boulevard South.

In het hart van de stad zit winkelcentrum Miracle Mile Shops. De naam is een directe verwijzing naar winkelgebied Miracle Mile in Los Angeles. Zo’n 170 winkels en 15 restaurants wachten op je in dit overdekte winkelcentrum. Van de verschillende winkelcentra in Las Vegas is deze misschien wel de meest gevarieerde als je kijkt naar het winkelaanbod.

Miracle Mile Shops

Winkelaanbod

Eigenlijk kun je in Las Vegas bijna alles kopen wat je je maar kunt bedenken: kleding, schoenen, tassen, ondergoed, elektronica, fotoaccessoires en camera’s, sieraden, horloges, mooie hebbedingetjes, prachtige kunstwerken en natuurlijk heel veel soorten souvenirs. Vooral in de Welcome To Las Vegas Gift Stores kun je veel aan Las Vegas gerelateerde producten kopen die vaak te maken hebben met casinospelen of het Welcome to Las Vegas Sign. Goedkoop zijn de souvenirs wel, maar gewild zijn ze wel waardoor de winkels volgens ons behoorlijke omzetten maken.

Zelfs wie van vlooienmarkten houdt is er een leuke plek te vinden in Las Vegas: de Fantastic Indoor Swap Meet. In een grote overdekte ruimte kun je op vrijdag, zaterdag en zondag van 10 tot 18 uur snuffelen tussen ongeveer zevenhonderd kraampjes en winkeltjes met antiek, snuisterijen, tweedehands waar en andere handelswaren. Je vind de Fantastic Indoor Swap Meet aan 1717 South Decatur Boulevard.

winkel

Uitverkoop

Prijstechnisch gezien is Las Vegas bijna altijd wel interessant, zeker als de dollar-eurokoers gunstig is. Bij een koers van minder van 1 euro voor een dollar is winkelen in Las Vegas vaak al goedkoper dan in Nederland of elders in Europa. Zeker als je naar de outletshops gaat dan kan het heel interessant worden om te shoppen in Las Vegas. Waar je overigens wel rekening mee moet houden is dat de prijzen in de winkels vrijwel altijd exclusief de sales tax (vergelijkbaar met onze BTW) vermeld staan. Deze belasting is in Las Vegas ruim acht procent.

Van een echte uitverkoop zoals we in Nederland en België (solden) kennen is in Las Vegas vaak amper sprake. Je merkt vaak wel dat in de loop van de zomer de zomerkleding regelmatig met (extra) korting verkocht wordt en een zelfde effect zie je in de winter met winterkleding. De grootste acties worden echter gehouden rond een aantal feestdagen. Hét moment om te shoppen in Las Vegas (en elders in Amerika) is tijdens Black Friday en vaak ook nog de paar dagen daarna. Black Friday is de vrijdag na Thanksgiving Day, dat op de derde donderdag van november gevierd wordt. Op deze dag stunten veel winkels met hun prijzen. Ook in de outletstores worden er dan nog flinke kortingen gegeven over de al lage prijzen.

Uitverkoop